Berichten en verslagen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

4 months ago

Handbal Club Lokeren

Niet vergeten in te schrijven voor onze familiekwis op 13 maart! www.facebook.com/events/2539817589460537/ ... See MoreSee Less

Niet vergeten in te schrijven voor onze familiekwis op 13 maart! https://www.facebook.com/events/2539817589460537/

5 months ago

Handbal Club Lokeren

... See MoreSee Less

Comment on Facebook

als ik me inschrijf kan ik alle activiteiten volgen ? Deze kan ik op HROW Website plaatsen indien jullie dit wensen !

5 months ago

Handbal Club Lokeren

Heren - Handbalteam Don Bosco Gent Liga 3

Met een redelijk voltallige ploeg ontvingen we de heren uit Gent. De heenwedstrijd leverde ons ook een pandoering op ( de eerste 3 wedstrijden van het seizoen waren niet onze sterkste ) en we werden toen met 32 - 18 terug naar Lokeren gestuurd. Stilletjes hoopten we dat er enkele Gentenaren zouden afbellen omwille van het slechte weer, maar dat bleek niet het geval. Twee dezelfde teams zouden het tegen elkaar opnemen.
Het was de thuisploeg die meteen zijn intenties duidelijk maakte door 3 keer te scoren op tegenaanval. Jorne en Robin werden elk langs een kant geposteerd en dat loonde meteen. Gent kwam aanvallend niet echt in zijn spel en vond met heel veel moeite de ruimte. De bezoekers hadden last met de harsvrije bal waardoor ze de bal niet echt op tempo kregen. Als Jasper en Sam dan op de juiste plaats staan en goede afspraken maken, krijgt elke ploeg het lastig tegen onze verdediging. Aanvallend speelden we geduldig rond en bleven we de hele tijd een 2 tal doelpunten op voorsprong. Vlak voor de rust prikten we nog een tegenaanval binnen en we gingen de kleedkamer in met een bonus van 3 punten.
Na de pauze speelde Gent mandekking op Robin, dezelfde fout als Schoten vorige week, hierdoor kregen de andere spelers veel ruimte en konden we vlot blijven scoren. Bij een heel offensieve verdediging van Gent kregen we het even lastig , maar de snelle Jorne kon zo wel al lopend tot op 6 eter geraken. Als we dan een fenomenaal onderhands shot binnen zien knallen door Sam weten we dat het egvaar bij ons van iedereen kan komen. Ondanks het feit dat Don Bosco bleef scoren en aanklampen werd het nooit echt spannend en Gent kwam nooit dichter dan 3 doelpunten. Bij een bijna volledige mandekking daagde de coach van Gent Benjamin uit door zijn ploeg aan te manen om hem van op hoek te laten shotten, waarvoor hij vriendelijk bedankte en er nog eens 2 " in het mandje legde".

Een goede wedstrijd waarin we collectief sterk waren tegen een sterke tegenstander. We bewijzen week na week dat we onze plaats in de reeks zeker waard zijn en zullen volgende ons vel duur verkopen in Evergem.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Sam Verhofstadt met de goal van de match

5 months ago

Handbal Club Lokeren

HC Schoten - Heren 01/02/2020

Na de examenperiode dachten we opnieuw eens over een aantal wisselspelers te kunnen beschikken, maar dit bleek ijdele hoop. Met opnieuw te veel afwezigen om goed te zijn trokken we naar Schoten. In de heenmatch kregen we hier nog een rammeling van. Na de sterke eerste helft vorige week en mindere tweede helft tegen Kortessem wouden we nu wel eens weten of we er als ploeg op vooruit gegaan zijn tegen een , met alle respect, iets minder sterke tegenstander dan H.C. Pentagoon Kortessem .

De opdracht was duidelijk : probeer een zo hoog mogelijk tempo te spelen zonder onze eigen motor op te blazen aangezien er 0 wisselspelers waren. Het waren Robin en Jorne dit vanaf de eerste minuut snel waren op tegenaanval. Jasper en Joachim zorgden ervoor dat er geen shots doorkwamen in het centrum van onze verdediging. Schoten speelde echter slim en goed samen met de pivot en kon lang in ons vaarwater blijven. Tot de minuut 22, de coach stond net klaar om even een pauze in te lassen met een time-out, besloten dezelfde Robin en Jorne om gedurende 5 minuten een loopwedstrijd te starten, de passes van Laurens kwamen keer op keer perfect aan en in een mum van tijd keek Schoten tegen een 7 punten kloof aan. Wanneer we de rust indoken toonde het bord 14 - 21.

We waren toch wat moe ( sommige vroegen al naar wat extra zuurstof ) en Schoten kon rustig roteren terwijl wij op ons tandvlees zaten. Zoals verwacht startte Schoten ook furieus aan de 2e helft. Wij kenden wat geluk door enkele mindere shots , maar ook Laurens stond opnieuw sterk te keepen. Schoten twijfelde omdat elk nulshot voor hen resulteerde in een snelle tegenaanval van ons. Het leek heel even dat ze ons een koekje van eigen deeg gingen geven met 3 tegenaanvallen op rij, maar Benjamin en Louis plooiden zich dubbel en keerden telkens op tijd terug. Een mandekking op onze spelverdeler liet Jasper toe om na 1.5 maand afwezigheid nog eens enkele raketten af te vuren. Uiteindelijk werd het 30-38 waardoor we aantoonden dat we dus wel degelijk progressie maken dit seizoen. Een mooie overwinning van alle 7 spelers die met de juiste mentaliteit de 60 minuten volmaakten.
... See MoreSee Less

7 months ago

Handbal Club Lokeren

GBSK - Heren 08/12/2019

Onze heren presteerden steeds beter en beter de laatste weken. Het moet wel gezegd dat we onze eerste competitiematchen telkens uitkwamen tegen ploegen die nu bovenaan het klassement staan. We hadden tegen de ongeslagen leider dus niets te verliezen, maar wouden wel ons vel duur verkopen. Dit dan althans voor de aanwezig spelers, want we waren maar met 1 wisselspeler.
GBSK gaat het best van start en slaat meteen een kloofje van een 4 tal doelpunten na 10 minuten spelen. We merkten echter dat deze tegenstander niet zijn beste dag had en we klampten aan. Laurens hield regelmatig zijn netten schoon en kon dan Jorne en Robin bedienen op de tegenaanval. GBSK verdedigde wel goed, maar op onze tegenaanvallen vonden ze niet meteen een antwoord en zo stonden we zelfs 12-16 voor bij de rust.
Tijdens de rust was iedereen het erover eens dat we een zeer sterke 30 minuten aan het spelen waren , maar een geprikkelde tegenstander zou ons de 2 punten zeker niet cadeau geven in de 2e helft.
GBSK ging een stapje hoger verdedigen en daar hadden onze opbouwers moeite mee en na een moeilijke 20 minuten werden de bordjes terug in evenwicht gehangen. Wie toen dacht dat de wedstrijd volledig ging kantelen kwam bedrogen uit, we wouden echt de 2 punten meenemen naar Lokeren en de ingevallen Jo scoorde in het slot nog 2 x en dwong in de man tegen man situatie ook nog een penalty af.
Een terechte 29-32 overwinning tegen de ongeslagen leider in het klassement. We zijn klaar voor de wedstrijd volgende week tegen Temse waar we 2 oude bekenden mogen verwelkomen in Lokeren.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Tim Daeninck ge doet toch mee volgende week ?

Load more

Reacties zijn gesloten.