Berichten en verslagen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Heren - Hestia Bilzen

8 mei 2022 , Sporting Lokeren trekt naar het verre Bilzen om het daar op te nemen tegen S.V. Belisia in een wedstrijd om de promotie . Onze stadsgenoten werden huiswaarts gestuurd met een sportief trauma dus waren wij gebrand op revanche.

Een gelijkspel 2 weken geleden in Bilzen wees er op dat we de zege zeker en vast niet cadeau zouden krijgen. Met een ruime kern startte Bilzen de opwarming. Bij ons moest Bert Vermeiren toekijken vanuit te tribune omdat hij niet spelgerechtigd was voor deze wedstrijd. Sam Verhofstadt zag echter zijn kans schoon om de wedstrijd van zijn leven te spelen en was simpelweg onhoudbaar voor de Bilzense defensie. Elke bal die hij kreeg verdween onhoudbaar in doel. Wij stonden goed te verdedigen en lieten Bilzen nooit in de wedstrijd komen. Wanneer achter onze verdediging onze doelman Laurens Moens ook één van zijn betere prestatie van het seizoen neerzet weten we dat we heel sterk zijn en zeker onze promotie zouden verdienen. In aanval speelden we heel beheerst en kalm, het potige spel van Bilzen werd afgestraft waardoor zij vooral in de eerste helft vaak met een man minder stonden. We gingen dan ook rusten met maar liefst 8 doelpunten voor .

De opdracht tijdens de rust was dan ook om vooral ons eigen spel te spelen. Bilzen zat nu iets korter op uitblinker Sam en daardoor kon Jasper Van Der Velde meerdere keren keihard uithalen. We hielden het hoofd koel en in plaats van er een spannende match van te maken werd het publiek verwend en Bilzen huiswaarts gestuurd met een 35 - 20 nederlaag.

We eindigen het seizoen met een goed gevoel, evenveel punten als de kampioen in de reeks en de promotie op zak naar Liga 2 . Er werd nadien nog stevig gevierd.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Proficiat! Verdient om te stijgen en toffe ploeg om tegen te spelen!

Heren Handbal Club Lokeren 2021 - 2022 promovendus met gedeelde eerste plaats ... See MoreSee Less

Heren Handbal Club Lokeren 2021 - 2022 promovendus met gedeelde eerste plaats

Comment on Facebook

Gewoon de beste ploeg!

35 - 20 πŸš€πŸ”₯ in een rechtstreeks duel om promotie , toppers !

Proficiat

Proficiat πŸ‘

Proficiat

Proficiat πŸ‘

Proficiat!

Proficiat !

Proficiat

Proficiat gasten!

Proficiat mannen!

Congratz!

Proficiat

Toppers πŸ†πŸŽ‰πŸ†πŸŽ‰

Proficiat! En tot volgend seizoen πŸ’ͺ

View more comments

3 months ago
Handbal Club Lokeren

De heren houden na een sterke eerste helft de punten thuis tegen leider Atomix. Zo komt er iets meer spanning bovenaan het klassement . ... See MoreSee Less

3 months ago
Handbal Club Lokeren

Verslag Heist-op-den-berg - HALO

Met een kleine kern en zonder coach was deze match de vraag wie de honeurs waar zou nemen. Aangezien Ben Schalk de oudste was (en de lelijkste) werd hij aangewezen als inval coach.
De opdracht was simpel. Werken aan het doelsaldo en een bepaalde verdedigende opdracht proberen.

De wedstrijd begon goed waardoor al snel een kleine kloof geslagen werd. de tegenstander had in de beginfase duidelijk geen antwoord op het afstandsschot van Jasper. Door kleine foutjes van onze kant kon de tegenstander echter ook vlot scoren. De stand was halverwege de eerste helft toch dusdanig dat Jordy veel minuten kon spelen. De laatste 5 minuten van deze helft probeerden we iets uit wat resulteerde in bellen tegendoelpunten waardoor er een ruststand (13-19) op het scorebord stond dat geen reΓ«el beeld van de wedstrijd weer gaf.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. Het mooiste moment van de wedstrijd was de schijnbeweging van Tim die samen met Sean een hele goede wedstrijd speelde.
De uitslag (27-40) was meer dan verdiend. Iedereen heeft veel mogen en kunnen spelen in een sportieve wedstrijd die voor iedereen (ook voor de tegenstander) aangenaam was om te spelen.
... See MoreSee Less

3 months ago
Handbal Club Lokeren

De Belgische nationale handbalploeg gaat naar het wereldkampioenschap dat zal plaats vinden van 11 januari 2023 tot en met 29 januari 2023 in Polen en Zweden!

Een dikke proficiat ook aan onze voormalige speler Kobe Serras die met 5 goals bijdroeg aan deze historische prestatie!De Belgische handbalmannen hebben zaterdagavond Slovakije verslagen met 31 – 26. Halfweg de partij was het 14 – 11. In de tweede helft haalden de Belgen alles uit de kast en lieten ze geen spaander heel van de bezoekers. Jef Lettens keepte een wereldpartij. De verdediging stond als een huis. In de eerste helft was de afwerking niet optimaal maar dat maakten de aanvallers in de tweede helft ruimschoots goed. 30 zinderende minuten later plaatsten de Belgen zich voor het eerst voor een groot tornooi, iets wat nooit eerder gebeurde. Architect YΓ©rime Sylla en zijn staf hebben op enkele maanden tijd iets fantastisch neergezet.

Ethias On Tour Ethias Het Belang van Limburg Sudinfo.be Sporza Nationale Loterij / Loterie Nationale Stad Hasselt ERIMA Belgium Blackroll Let’s meet Elewijt Center

www.handbal.be/nl/news/detail/1155/een-historische-prestatie
... See MoreSee Less

De Belgische nationale handbalploeg gaat naar het wereldkampioenschap dat zal plaats vinden van 11 januari 2023 tot en met 29 januari 2023 in Polen en Zweden! 

Een dikke proficiat ook aan onze voormalige speler Kobe Serras die met 5 goals bijdroeg aan deze historische prestatie!
4 months ago
Handbal Club Lokeren

Heren - Handbalteam Don Bosco Gent Liga 3

Louis maakte na enkele maanden blessureleed zijn comeback en werd meteen in de basis gedropt. We startten niet overtuigend en maakten dezelfde fouten als gewoonlijk. Te overhaast gaan shotten en aanvallend weinig samenhang. Wanneer we dan in verdediging enkele foutjes maken krijgen we het lastig tegen een tegenstander die we altijd de baas moeten kunnen. De shots van Robin misten precisie en er was niemand in aanval die dit kon compenseren. We probeerden wel, maar het was telkens net niet. Een moedig Gent rook zijn kans en verdedigde zeer goed. In de man tegen man situatie waren Melvin en Sean vaak net iets sneller, maar de afwerking liet ons in de steek. Met een 10 - 13 ruststand werden enkele spelers al zenuwachtig.
We moesten iets geduldiger gaan spelen, de balverliezen vermijden en defensief aandachtiger blijven. Dat was ook exact wat we deden. Gent klampte de eerste 5 minuten nog aan, maar doordat wij 1 vs 1 druk konden blijven zetten moest een moegestreden Gent vaak tijdstraffen slikken. Sam maakte hier goed gebruik van en was opnieuw sterk op pivot. We kregen een herboren Robin te zien in de tweede helft en we gingen vlot op en over Gent.

We hebben er harder voor moeten werken dan de 27 - 23 uitslag doet vermoeden. Laten we de eerste helft vergeten en zeggen dat het een goede en snelle tweede helft was van Lokeren met al bij al een verdiende overwinning.
... See MoreSee Less

4 months ago
Handbal Club Lokeren

Man van de match interview met onze captain fantastic Tim Daeninck na de 27-23 overwinning tegen Gent. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Topper!

Ik vindt dat de penalty’s terug voor Jorne moeten zijn!

Ey Bilzen we maken jullie kapot

View more comments

4 months ago
Handbal Club Lokeren

Man van de match interview met Sam Verhofstadt, na de 25-34 overwinning in Eeklo. ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Klasse overwinning heren!

4 months ago
Handbal Club Lokeren

Verslag Heren - Handbal Leuven 2019

In Leuven kenden we een heel moeilijke wedstrijd, dat waren we nog niet vergeten. Voor het eerst sinds heel lang nog eens een thuiswedstrijd, weliswaar met minder toeschouwers dan we gewend zijn, we hadden er zin in !

De opdracht was om Leuven zo snel mogelijk op een zo groot mogelijke achterstand te zetten en dan de wedstrijd rustig uit te spelen. Net als in Leuven ging wij het best van start en speelden we snel een klein kloofje bij elkaar. Wie dacht dat de trein onmiddellijk vertrokken was kwam bedrogen uit, na een 10 tal minuten spelen klampten de bezoekers dapper aan tot 4-3. De 2e 10 minuten van de wedstrijden vonden wij het welletjes en om snel in balbezit te komen gingen we heel offensief verdedigen. Daarop had Leuven geen antwoord en een kleine 10 minuten later was de wedstrijd gespeeld met een 14-4 tussenstand. Door verschillende wissels en positiewissels kregen we een slordig einde van de eerste helft en gingen we rusten met 22-11 op het scorebord.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft met een Leuven dat zeker van geen ophouden wist en streed voor alles wat ze waard waren. Ze sloegen erin om geregeld de zwakke plekken van onze offensieve verdediging te benutten. Wij lieten hen te gemakkelijk samen spelen met de pivot en werden te gemakkelijk voorbij gelopen. Aanvallend ging het echter soms heel snel voor ons en we liepen tegengaanval na tegenaanval.

Met 46- 28 blijven de punten in Lokeren. Een verdiende zege van een ploeg die stilletjesaan naar zijn beste vorm aan het groeien is. Volgende week gaan we voor de winst in Eeklo om onze plaats tussen de eerste drie vast te houden.
... See MoreSee Less

5 months ago
Handbal Club Lokeren

Uit de oude doos: bron De Voorpost 1/6/1989 ... See MoreSee Less

Uit de oude doos: bron De Voorpost 1/6/1989

Comment on Facebook

Een beetje later heeft Denderbelle ne goeien gekocht en sindsdien hebben ze niet meer verloren van Lokeren πŸ€ͺ

En let op de journalist : een handbalminnend kenner die heel veel gedaan heeft voor het handbal in de streek !!!

Load more

Reacties zijn gesloten.