Berichten en verslagen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
14 hours ago
Handbal Club Lokeren

Handbalteam Don Bosco Gent - Heren Liga3

Voor de start van de wedsteijd stonden beide ploegen met 6 punten. Gent kreeg het minste tegendoelpunten en Lokeren scoorde er al het meest. Onze prestaties zaten sinds Leuven in stijgende lijn dus we startten zonder schrik en aanvallend ingesteld deze westrijd.

Net als vorige week sloegen we snel een kloofje, via snelle tegenaanvallen en Melvin Lange toonde dat hij beter kan shotten met hars dan zonder. Aanvallend waren we in de 1 -1 situatie sterker en kwamen we vlot tot scoren. Onze verdediging stond ook in orde, gevolg : 8-18 bij de rust en wedstrijd gespeeld. Gent probeerde nog de kloof te dichten maar wij gaven niet veel weg en toonden ons efficiënt vanop elke positie. Een verdiende overwinning van een team dat elke week sterker begint te spelen. Het werd uiteindelijk 23-35.

We hebben nu 2 weken om iedereen terug fit te krijgen, behalve Louis, en nog wat verder automatismen in het team te krijgen.
... See MoreSee Less

Heren - Handbalclub Eeklo

Na de wanprestatie in Leuven vorige week hadden onze heren iets goed te maken. Met opnieuw een nieuw gezicht op de bank startten we alleszins heel gemotiveerd. Het was vooral Laurens die zich liet opvallen in het wedstrijdbegin. Enkele mooie saves en bijhorende strakke passes op tegenaanval maakten het voor Robin een speeltuin. Deze kon in no time 6 keer scoren en we stonden dan ook na 8 minuten al 7-1 voor. Het werd snel duidelijk dan Eeklo moeite had met een bal zonder col en wij profiteerden optimaal. Onze snelheid op tegenaanval bleek moeilijk te stoppen voor Eeklo waardoor het nooit echt een wedstrijd werd.

Na de rust konden we iedereen aan bod laten komen en ook eens onze verdediging anders organiseren. Eeklo gaf zeker niet af en we bleven wel weerstand krijgen, de meetjeslanders kwamen alleszins veel beter uit de kleedkamer en waren ook iets beter bij shot. De kloof was echter te groot geworden waardoor een veilige voorsprong op het scorebord bleef. We werden jammer genoeg wel opgeschrikt door een ernstige blessure voor Louis, onderzoek zal uitwijzen hoe dit evolueert.

Debutant ( eerder "verloren zoon" ) Sean profileerde zich al vanaf het eerste balcontact als een versterking en wist ook de anderen te motiveren.

Een sterke teamprestatie waarop we verder kunnen bouwen voor de komende wedstrijden.
... See MoreSee Less

Handbal Leuven 2019 - Heren

Tegen promovendus Leuven zou het voor ons team geen probleem mogen zijn om de 2 punten te gaan halen. In laatste instantie sloten Jasper en Kobe aan zodat we toch over 2 wisselspelers beschikten. Zonder sterkhouders Sam Verhofstadt en Benjamin De Cock moesten we onze verdediging herschikken.

Leuven vond geen opening en beschikte niet over genoeg shotkracht om Laurens Moens in de problemen te brengen. Wij daarentegen wonnen vlot onze 1-1 in aanval maar hadden het wel heel erg moeilijk om goals te scoren, laat staan een deftige kloof uit te bouwen. We waren technisch sterker dan een dappere thuisploeg maar vergaten dat het doel van het spelletje is om de bal in het doel te gooien is.

Daardoor stonden we maar 3 doelpunten voor bij de rust en bleef Leuven ering geloven en strijden voor wat ze waard waren.

In de tweede helft werden de richtlijnen van de coach al meteen overboord gegooid en zagen we een kopie van de eerste helft. Op een goede 5 minuten na was onze afwerking heel erg ondermaats.

Een collectieve wanprestatie is misschien een beetje overdreven, maar we moeten tegen sterkere tegenstanders toch een tandje bijsteken willen we bovenaan meedraaien in Liga 3.

Daarvoor krijgen we zondag al de kans met de wedstrijd tegen Eeklo. Wanneer we Sam en Benjamin recupereren en ook Sean van de partij zal zijn hopen we een beter Lokeren te zien.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

PS : we zijn gewonnen met 22-27

En de mooie save van Jordy de Raeve die een penalty stopte. 👏👏

Heren - HC Schoten

Na de overwinning in de openingsmatch zagen we afgelopen week enkele "nieuwe" gezichten op training. Deze nieuwelingen konden echter nog niet optreden voor ons, maar Maurice Van Daele en Kobe Braet vervoegden de kern. Jorne Versele moest geblesseerd toekijken.

Schoten kenden we niet, het was tijdens de opwarming duidelijk dat dit team een make-over ondergaan heeft en net als ons over een jonge kern beschikt. Het publiek werd verwend door 2 teams die veel inzet vertoonden en allebei proberen een hoog tempo te spelen. In de eerste helft speelden wij even een kloof van 5 doelpunten bij elkaar, Schoten bleef aanklampen en kon de schade beperken tot 15-12 bij de rust.

Het werd duidelijk dat we conditioneel in orde moesten zijn om de punten in Lokeren te houden. Schoten startte dan ook het best aan de 2e helft en kwam na enkele dolle minuten op en over de thuisploeg. We weigerden echter te breken en op een 5 tal minuten voor tijd stond het ineens terug 24-22 voor ons. Veel van onze spelers zaten echter op hun tandvlees waardoor de foutjes zich opstapelden. Finaal wist Schoten met 26-27 de overwinning te claimen.

De supporters zagen 2 jonge en snelle ploegen die elkaar bestreden met open vizier. Als wij ons niveau nog omhoog kunnen krikken de komende wedstrijden zullen de punten wel volgen.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Bedankt voor de leuke wedstrijd en nog veel succes dit seizoen! 💪🏼

Handbal Rhino - Heren 26 / 09

Na een superlange pauze kregen we een vernieuwde versie van onze herenploeg tussen de lijnen. Zoals overal zijn er enkele spelers verdwenen na de Corona periode, maar Melvin en Tim maakten hun rentree in het gele truitje. Ook Emirhan en Jordi debuteerden.

We wisten niet goed wat te verwachten van de tegenstander, de laatste wedstrijden die we tegen Turnhout speelden was het telkens heel nipt. Een afwachtende start was het gevolg waarbij beide ploegen tot 4 - 4 in evenwicht bleven. De thuisploeg had moeite met onze man tegen man situaties en werden geregeld bestraft door de scheidsrechters. Dit gecombineerd met enkele snelle uitbraken zorgen voor een 4-11 tussenstand na 20 minuten. Het was duidelijk dat onze kleinere, maar snellere spelers het tempo zodanig hoog konden leggen dat Turnhout niet kon volgen.

Tijdens de rust stonden we nog een 6 tal doelpunten voor en Turnhout was onmondig om onze defensie uit verband te spelen. We lieten dan ook opnieuw enkele snelle tegenaanvallen zien in het begin van de tweede helft waardoor de partij al snel in een definitieve plooi lag. Een rommelige periode zorgde voor niet zo attractief handbal met veel balverliezen van ons, maar de buit was al binnen en de eerste horde genomen.

We zijn al lang blij dat we terug kunnen handballen, maar starten met een overwinning is uiteraard leuk meegenomen. De meegereisde supporters zagen een gemotiveerd Lokeren dat opnieuw plezier had in het handbal.
... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Man of the match: Jordy de Raeve!

4 weeks ago
Handbal Club Lokeren

... See MoreSee Less

2 months ago
Handbal Club Lokeren

LAATSTE KANS! 😵‍💫 Geldig tot 15/09! 🤪Actie bij onze club! Je kan dit pakket tijdelijk bestellen bij 1 van de trainers. Wil je ook graag je naam op de rug? Dan komt er €2,50 bij.🤾🏻‍♂️🤾🏼‍♀️🤾 ... See MoreSee Less

LAATSTE KANS! 😵‍💫 Geldig tot 15/09! 🤪Actie bij onze club! Je kan dit pakket tijdelijk bestellen bij 1 van de trainers. Wil je ook graag je naam op de rug? Dan komt er €2,50 bij.🤾🏻‍♂️🤾🏼‍♀️🤾
2 months ago
Handbal Club Lokeren

HANDBAL 🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️een leuke stoere ploegsport. Wil je komen proberen? In de stedelijke sporthal. 6-12jaar. Vrijdag 27 augustus en heel september woensdag van 14 tot 15u, vrijdag van 17 tot 18u. Gediplomeerde trainers. Tot dan !🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️🤾‍♀️ ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

en 12 tot 16 jarigen : op woensdag (heel september) van 15 tot 16u en vrijdag van 18 tot 19u30. 🤾‍♀️

2 months ago
Handbal Club Lokeren

Eerste oefenmatch met Rugbyclub Lokeren ... See MoreSee Less

Comment on Facebook

Als sporten mengen... Samenwerken geeft alleen maar plezier

Load more

Reacties zijn gesloten.