Berichten en verslagen

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons

Handbalclub Desselgem - Heren

Onze heren vertrokken puntenloos naar West-Vlaanderen en wisten dus dat een overwinning zeer welgekomen zou zijn.

We verloren hier nog voor de Beker, en wisten dus dat we een goede match moesten spelen om Desselgem te verslaan. We startten met al onze youngsters op het veld en die werkten de tegenaanvallen vlotjes af. Robin toonde zich ongrijpbaar voor de verdediging waardoor we al vlug een 4 puntenkloof op het bord hadden. In verdediging kon Benjamin hun schutter uit de wedstrijd houden en Desselgem kwam nooit dichterbij. Even leek het alsof we de wedstrijd voor de rust konden beslissen, maar met een 9 - 15 ruststand was de buit nog niet binnen. We hadden onze les geleerd uit de bekerwedstrijd. Desselgem zou furieus uit de kleedkamer zou komen en dat was ook het geval. Een 2 tal missers van onze kant en Desselgem wist ineens terug te komen tot op 3 doelpunten, de jonge mannen waren even ongerust, ze lieten zich meeslepen in het slechte spel en gedurende een 10 tal minuten in de 2e helft kwamen er langs beide kanten teveel slechte passes en slechte shots waardoor geen van beide teams mooi handbal kon brengen. Een sterk spelende Sam maakte echter veel ruimte voor Jo en Mattis waardoor we Desselgem nooit dichterbij lieten komen, daarnaast bleef Jorne keer op keer tegenaanval lopen, maar belangrijker was dat hij de tegenaanvallen van Desselgem kon vermijden door steeds op tijd terug te komen in verdediging. Een verdiende overwinning was ons deel en met onze eerste punten van het seizoen stijgen we meteen 2 plaatsen in het klassement. Jammer genoeg viel Robin opnieuw met zijn vorige blessure uit, we hopen hem tegen volgende week te recupereren en verder op hetzelfde elan door te gaan van de laatste weken. Nog een speciale vermelding voor Geert, die na ...(?) jaren zijn comeback maakte in het shirt van Lokeren en meteen een meerwaarde was voor het team.
... See MoreSee Less

Handbalteam Don Bosco Gent - Heren Liga 3

Twee ploegen die vorig seizoen nog uitkwamen in de Liga2, maar met een ietwat andere bezetting voor de dag kwamen dan vorig seizoen. Don Bosco startte met een juist gepast aantal veldspelers en die van ons dachten dat we het wel op conditie konden halen. Niets bleek minder waar en Gent ging furieus van start met enkele pijlsnelle tegenaanvallen. Onze verdediging kwam keer op keer te laat terug en in aanval konden we maar weinig klaarmaken. Een 6puntenkloof was al snel bijeen gespeeld door Gent. Na minuut 20 begon onze motor aan te slaan en slopen we stilletjes dichterbij waardoor we konden rusten met een 14 - 11 op het scorebord. Alles was dus nog mogelijk.
De 2e helft gaan we enthousiast van starten en proberen we op de counter het verschil te maken, maar bijzonder veel missers zorgden ervoor dat we nooit dichterbij kwamen, integendeel, Gent kon rustig hun voorsprong verder uitbouwen en vond keer op keer de gaatjes in onze verdediging. Wanneer we 6x 2minuten straffen krijgen in de 2e helft gaat Gent steeds mandekking spelen op Robin en komen we er aanvallend helemaal niet meer aan te pas. Een terechte, doch ietwat overdreven nederlaag is ons deel en met een 0 op 6 kunnen we moeilijk van een geslaagde competitiestart spreken.
De meegereisde supporters zagen wel progressie en gedurende de eerste 30 minuten stond er voor het eerst dit seizoen een echt team tussen de lijnen.
... See MoreSee Less

Load more

Reacties zijn gesloten.