Tornooi Hasselt J14 – 3/1/2015

Traditioneel is onze eerste wedstrijd de slechtste van het tornooi. Daarom waren we tevreden met de welpenploeg van Eeklo als tegenstander. We startten ietwat aarzelend maar na een 5 tal minuten sloeg de motor aan en stormden we naar een 21-2 overwinning. Het Nederlandse Olympia 89 bleek een taaiere klant te zijn, we speelden hiertegen een goede partij en wonnen vrij vlot. We waren nu al zeker van de volgende ronde, maar wouden ook de eerste plaats veilig stellen tegen Bocholt. Dit bleek makkelijker gezegd dan gedaan, de sterke jongens van Bocholt verdedigden bijzonder potig en daar hadden we het zeer moeilijk mee. Dankzij enkele mooie reddingen van Lars bleven we telkens op 2 doelpunten achterstand. In de laatste minuten konden we echter toch de gelijkmaker binnenprikken waardoor we als winnaar van de poule naar de kwartfinale gingen.
Daar wachtten ons de meisjes van Elita, deze waren niet opgewassen tegen ons snelle spel en al na een 5 tal minuten was de wedstrijd gespeeld. Dit liet ons toe om iedereen nog extra speelminuten te gunnen en ons te sparen voor de halve finale.
Met Sporting NeLo kregen we daar een echte klepper, zij spelen net als ons snel handbal vanuit een goede verdediging. De vermoeidheid begon beide ploegen parten te spelen. Wij bleken nog net iets frisser te zitten. Op enkele minuten van het einde stonden we 3 doelpunten voor, maar NeLo weigerde te plooien en kwam terug in de wedstrijd tot 10-10. Na een bijzonder spannende slotfase trokken wij aan het langste eind met 13-12. We mochten ons dus opmaken voor de finale tegen… Bocholt.
In de finale werd het een wedstrijd tussen de keepers, Lars speelde zijn beste wedstrijd van het tornooi. De keeper van Bocholt maakte het ons zeer lastig door enkele zeer mooie parades. Door de sterkte keepers bleef het een zeer spannende wedstrijd waarin we deze keer op 10 seconden van het einde de winning goal maakten. Nadien keurden de scheidsrechters nog een ongeldig doelpunt onterecht goed waardoor we gedwongen werden om penalties te nemen. In deze reeks toonden beide teams zich stressbestendig door alle penalties te scoren. Na de 4e penalty probeerden wij het eens met een andere doelman om Bocholt van de wijs te brengen en Kobe stopte de penalty. Winst op het hoogstaand tornooi van Hasselt was een feit !
De jongens domineerden tot nu toe de Oost Vlaamse competitie, maar toonden nu voor het eerst hun kunnen aan de rest van Vlaanderen. We kijken al uit naar meer confrontaties met teams als NeLo en Bocholt in de Vlaamse eindronden.
IMG_3356

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie