Handbalweekend in Solingen

We trokken met 3 ploegen naar Duitsland om deel te nemen aan de Talentschmiede Cup. Dit sterk bezette tornooi was het eerste van het seizoen. De allerkleinsten speelden er hun eerste wedstrijd op het grote veld en dat was te merken. Het was in aanval altijd moeilijk om een vrijstaande man te vinden, verdedigend deden we het beter. Het was vooral Alexander die zich liet opmerken met zijn inzet. We verloren jammer genoeg al onze wedstrijden, maar de kinderen vonden het zeer plezant en zelfs in deze korte periode was er al vooruitgang merkbaar.

De welpen startten tegen een zeer grote tegenstander en kwamen al snel achter. Het geloof in eigen kunnen groeide echter en de wedstrijd leek in ons voordeel te kantelen, tot Robin zich blesseerde. Toen was het over en uit en moesten we toch nog de duimen leggen. We speelden een aardig tornooi en wisten wel een wedstrijdje te winnen.

De pupillen lieten enkele mooie dingen zien en toonden dat ze klaar zijn voor het nieuwe seizoen.

DE verrassing van het weekend kwam echter op zondag. De heren reisden ook mee naar Solingen om een tornooi te spelen. Het was wennen aan het outdoor handbal met regenweer en zeer gladde bal. Sommige tegenstanders hadden heel wat meer gestalte in hun rangen. Op de gladde ondergrond konden de heren niet echt veel snelheid in hun spel steken. Toch wisten ze enkele wedstrijden te winnen en in de halve finale was de euforie groot toen Sam de winning goal maakte op 1 seconde voor het fluitsignaal. De finale werd jammer genoeg nipt verloren, maar de heren blikken tevreden terug op hun trip naar Solingen.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie