J16 – Brasschaat VHV

Onze allereerste thuiswedstrijd van het seizoen was tegen Brasschaat. Onze vorige confrontatie met hen was er één waarin we zowel wonnen als verloren. Nu zou het nog moeilijker worden met de nog steeds geblesseerde topschutter Kobe en een zieke Melvin. Normaal is dit duo goed voor meer dan de helft van onze doelpunten.
De eerste wedstrijd startten we redelijk goed en we konden de grotere jongens van Brasschaat bijhouden. Onze verdediging stond redelijk goed en aanvallend was het terug Adil die zich ontpopte tot de meest bedrijvige Lokeraar. Jonathan aarzelde aanvankelijk te veel maar na enkele minuten ging hij ook, met succes, zijn kans. Brasschaat was dikwijls net een stapje te laat en daardoor konden wij onze voorsprong uitbouwen en verdiend winnen.
De tweede wedstrijd speelden we minder goed, Brasschaat stak een tandje bij en wij konden nooit in de wedstrijd komen. We holden de hele tijd achter de feiten aan en moesten een zeker gelijkspel finaal uit handen geven door ongelooflijk geknoei.

De wedstrijd werd onstsierd door nooit geziene taferelen in het jeugdhandbal. Wanneer twee potig spelende jongens wat trek en duwwerk uitoefenden werden ze, terecht, beiden met een 2 minuten tijdstraf bedankt door onze jeugdscheidsrechter, daarop vond de tafelofficial van Brasschaat het nodig om met een stoel (!) te gooien richting de jeugdscheidsrechter. Deze schandalige actie werd door de hele zaal, meegereisde Brasschaat supporters incluis met veel ongenoegen aanzien. Dit hoort absoluut niet thuis in de sporthal en al zeker niet op een jeugdwedstrijd! SCHANDE

Aalst – J 16

Zonder de geblesseerde Kobe, feestende Lars en reizende Melvin was het aan de anderen om een stapje vooruit te zetten en te tonen dat ze niet zomaar meelopers zijn in deze ploeg. Adil liet vorige wedstrijden al heel wat zien. We hadden het niet gemakkelijk tegen een grotere tegenstander en vooral in aanval konden we maar moeilijk ons spel spelen. Adil was opnieuw de bedrijvigste speler, toen hij na 6 minuten al met een rode kaart van het veld zou moeten gestuurd zijn voor een vuile overtreding speelde hij toch iets rustiger en zelfs beter. We klampten aan bij Aalst en konden pas de laatste 3 minuten erop en erover. De prestatie van Nourdine mocht zeker gezien worden, hij speelde een uitstekende wedstrijd tussen de palen. Daarnaast was Jonathan de verrassing van de wedstrijd die hij al topscorer afsloot. We vonden dan uiteindelijk ook Cedric op de cirkel en de tweede partij speelden we wel ons eigen spel, waardoor Aalst deze keer niet opgewassen was tegen onze snelheid.

Elita – J16

Onze twee grootste spelers bleven thuis om te studeren en werden vervangen door Mertcan, Lamin en Damy uit de J14. Elita staat op de tweede plaats in de VHV A reeks en zou dus een goede waardemeter zijn voor onze ploeg eerstejaars. Aanvallend deden we het zeker niet slecht en konden we de zwakke punten van Elita uitbuiten. Helaas deden zij met ons hetzelfde, maar toonden ze zich net iets sneller,sterker… Toch brachten we goed handbal en verkochten we onze huid duur. De ingevallen J14 ers met vooral Damy speelden complexloos mee en toonden zich een versterking voor onze ploeg. Het werd duidelijk dat onze verdediging beter moet willen we ok ploegen als Elita het echt moeilijk maken.

J16 VHV Tornooi Hasselt – Roeselare

Met 10 miniemen en 2 pupillen trokken we naar het verre Hasselt . Onze eerste wedstrijd moesten we tegen Roeselare aantreden . Tegen deze ploeg hadden we al meerdere keren gespeeld vorig jaar en het jaar daarvoor , wij dachten dat dit een makkelijke overwinning zou worden maar dat was zeker niet het geval . De eerste 3 minuten stonden we een beetje te slapen in verdediging en aanval waardoor het al snel 3-0 stond . Wij lieten ons echter niet doen en een minuut later stond het al weer gelijk . De match bleef ook tot in de vijftiende minuut in evenwicht tot dat wij beseften dat we deze match altijd moesten winnen . Vanaf dan begonnen we ons eigen spel te spelen en stond het op het einde 12-16 . Op naar de volgende match tegen het plaatselijke Hasselt . Zij beschikten over een goeie ploeg dat vooral kwam door hun spelverdeler .Het werd ook een spannende match tot in de 11de minuut maar toen moest ook Hasselt buigen voor ons . Wat vooral kwam door een sterk spelende Kobe ( 6 goals ) die ook oog had voor Cédric die de netten 4 maal liet trillen vanop pivot , Eindstand 8-13 . De derde match tegen Roeselare was een match die nooit spannend was waardoor wij goed konden doorwisselen . Zo kregen pupillen Robin en Lamin hun kans zij grepen die ook met 2 handen , Lamin kwam tot scoren vanop hoek en Robin kon een penalty uitlokken die werd omgezet door keeper Noureddine eindstand 9-16 . In de vierde en de laatste match tegen Hasselt speelden we zeker niet onze beste match . Vanaf de 11de minuut sloeg Hasselt een kloofje ( 6-3 ) wat ze niet meer uit handen zouden geven . We komen dus terug vanuit Hasselt met een 6 op 8.

Verslag : Melvin

J16 VHV Tornooi Evergem – Schoten

Zowel Evergem als Schoten hadden al hun matchen al gewonnen in de VHV B reeks en zouden dus zeker geen hapklare brokken worden.
Tegen Schoten speelden we een goede wedstrijd en de oudere tegenstander kon nooit een vuist maken, ons snel spel dreef hen tot wanhoop en frustratie met een donkerrode kaart als terecht gevolg voor de bezoekers. We wonnen met 18 – 10. Daarna verwaterde ons spel een beetje tegen Evergem, maar uiteindelijk moesten ook de Gentenaars 2 keer de duimen leggen. Ondertussen wonnen we ook nog eens een 2e keer van Schoten. 8 op 8 dus voor onze jongens die hierdoor een optie nemen op winst in de B – Reeks. Als we het niveau van onze eerste wedstrijd kunnen aanhouden tegen onze andere tegenstanders moeten we voluit voor de eerste plaats gaan.

Dendermonde – J16

Iedereen was paraat om Dendermonde te bekampen, Guillaume keerde terug uit blessure en mocht zich meteen bewijzen. Onze hoge dekking zorgde er echter voor dat we niet veel balbezit hadden , vooral Melvin sprintte de ene tegenaanval na de andere. Hij prikte er uiteindelijk meer dan 20(!) tegen de netten. Onze eerste wedstrijd werd dan ook gemakkelijk gewonnen met maar liefst 39 gemaakte doelpunten! Daarna namen onze jongens het veel te gemakkelijk op wat de coach deed ingrijpen en eventjes ee hele basisploeg op,de bank deed belanden. Met 4 op het veld streden Damy, Lamin, Guillaume en Adil voor wat ze waard waren en diepten ze de score verder uit. Met nog een kleine 10 minuten te gaan en een donderpreek later begon deel 2 van de demonstratie en lieten we geen spaander heel van Dendermonde. We zijn klaar voor het tornooi in Tremblay en France !

Brasschaat – J 16 VHV

Tegen een potige tegenstander waren we te laks gestart aan de wedstrijd. De hele eerste wedstrijd stonden we achter en we waren veel te slordig in aanval om Brasschaat te verslaan. We waren ook te veel bezig met de scheidsrechters en de tegenstanders dan goed is voor ons. Een eerste nederlaag werd geleden met 12-11.
Na een bolwassing in de kleedkamers startten we de 2e wedstrijd zoals we gewoon zijn om te spelen, zeer snel op de tegenaanval en stevig in verdediging. Brasschaat werd voorbij gelopen en was totaal kansloos in de tweede wedstrijd die we met 8 – 16 wonnen.
Daarna werden we allemaal op andere posities uitgespeeld en wisselden we voortdurend in een 3e vriendschappelijke wedstrijd.
We hebben laten zien wat we kunnen, maar dat we dat ook enkel kunnen wanneer we geconcentreerd spelen. Ondanks het feit dat we allemaal eerstejaars zijn toonden we dat we toch voldoende kracht in het team hebben om grote en sterke jongens af te stoppen.

Tornooi Dendermonde 20/12/2014

Zaterdag 20 december werd een absolute topdag voor onze club.

De J14 begonnen bijzonder zwak aan het tornooi tegen HKW. zonder inzet en nog niet goed wakker wandelden ze de wedstrijd uit en bleven ze steken op een gelijkspel. Na de jongens goed wakker te schudden speelden ze daarna tegen hetzelfde Waasmunster een betere wedstrijd. 12-4. Daarna trokken we de lijn door en speelden Dendermonde in de vernieling. We toonden ons bijzonder snel op tegenaanval, een wapen dat we tegen de meisjes van Putte ook nodig hadden. Toen verdedigden we niet slim, maar konden de meisjes op snelheid verslaan. Met Evergem kwam nog een serieuze tegenstander. Wij kwamen echter om het tornooi te winnen en onze verdediging stond nu wel goed waardoor we rustig konden uitlopen en de partij winnen. enkel Izegem kon ons nog van tornooiwinst houden. De west Vlamingen kregen een oplawaai van jewelste en kregen meer dan 20 doelpunten om de oren. De allereerste tornooiwinst was binnen voor onze J14.

De J12 startten bijzonder goed aan het tornooi, geen enkele ploeg kon onze aanvallers tegenhouden. enkel Evergem kon weerwerk bieden in een spannende finale. Wij hadden het moeilijk met hun beweeglijke aanvallers, maar toch stond er geen maat op Robin en co. Zij verlengen hierdoor hun titel op het tornooi van Dendermonde.

Ook de J16 haalden de grootste beker mee naar Lokeren. De jongens speelden een bijzonder sterk tornooi en niemand kon hen in moeilijkheden brengen. Alweer Evergem werd verslagen in de finale die nooit spannend was. Uitblinker Jawad werd zelfs even gevraagd om ook in doel te staan bij de Nederlandse meisjes.

Op het sportgala werden dan nog eens de J12 en J16 in de bloemetjes gezet voor hun prestaties van vorig seizoen.

We kijken uit naar het tornooi van Hasselt en zeker naar het tweede deel van de competitie!

J16: VHV-tornooi met Nelo en Kortrijk

Onze J16 kregen met Nelo en Kortrijk de nrs 1 en 2 p bezoek; direct een serieuze test. We startten tegen Kortrijk heel furieus en stonden na 5′ liefst 5-2 voor. Mede te danken aan enkele goeie reddingen van Jawad en wij straften de balverliezen goed af. Van dan begon onze “net-niet-periode” ; wij op de paal, de bal komt terug en Kortrijk kan op tegenaanval. Kortrijk op de lat, bal bij hun pivot en goal. Zo komen we met nog 2 minuten te gaan op een stresserende 9-9. Slordige passes en ongeduld: 9-11 het gekende bootje in. Er zat dus meer in.Kortrijk wint de volgende wedstrijd met dezelfde cijfers tegen Nelo. We moeten tegen Nelo dus onze kans gaan. Zowel de score als het spelbeeld gaan echter gelijk op. Aan beide kanten veel te veel balverlies en ongeduldige aanvallen brengen ons weerom met een net-niet-uitslag 10-12. Onze volgende wedstrijd tegen Kortrijk moet dus echt beter; efficiënter en vooral met beter handbal. Opnieuw een geweldige start en via 6-1 komen we toch weer in de situatie van 9-8 met vijf minuten te gaan. Vooraal onze tweedejaars nemen de ploeg op sleeptouw en Jaymie en Zaid scoren en bedienen Thys op pivot : 11-8 met drie minuten te gaan. Time-out, afspraken en opdrachten en onze eerste overwinning is verdiend 11-10. Nelo klopt dan ook Kortrijk met 6-7 en wij hadden het gevoel:Dan moet ook Nelo kunnen! De wedstrijd was een kopie van de eerste met een 6-6 na 15min. Opnieuw namen de tweedejaars met vooral Zaid hun verantwoordelijkheid en speelden iets geduldiger; Jawad bracht redding waar mogelijk en een verdiende 9-8 was goed voor een mooi resultaat van dit tornooi. Naast Jawad speelde ook Emre een degelijke partij in doel; verder Zaid, Jamal, Mahdi, Ruben , Jaymie, Robin, Xander, Vaast en Thys.

J16: HKW Waasmunster 2 – HKW Lokeren

De J16 ging fel gehavend naar Waasmunster; met slechts 7 veldspelers. Iedereen had er zin in maar we misten al meteen de start: 3-1 na de 7meters. via Zaid, Kobe en Ruben werd de achterstand al snel weggewerkt: 5-5 na 5′. Jaymie nam de thuisploeg echter op sleeptouw en zij bleven aanklampen tot 8-8. Teveel slordig spel aan beide kanten; teveel krachtduels zorgden voor een weinig aantrekkelijk spel. Wij namen de wedstrijd in handen met enkele tegenaanvallen en konden bij een 8-13 rustig uitspelen naar 11-15. Tweede wedstrijd eenzelfde beeldna 10 ‘ 8-8. Bij een 11-12 stopte Jawad een 7m en werd meteen een eindsprint ingezet; zaid en mehdi straften balverlies van de thuisploeg af en in aanval combineerden we beter met Kobe op de pivot; resultaat 11-17. Aan beide kanten bleek duidelijk dat het samenspel veel beter resulteerde dan de man tegen man acties maar door slordige passes kwamen beide ploegen om beurten in de problemen. Hopelijk recupereren we snel onze gekwetsten; een spoedig herstel !!!