J14 – DHC

De J 14 speelden een zeer wisselvallige partij met bijwijlen een ontstemmend zwakke verdediging en een bijzonder efficiënte aanval. We dachten het veel gemakkelijker te hebben tegen de meisjes uit Waasmunster. Zij waren echter sterk in de 1 tegen 1 situatie en wij stonden niet goed op de benen waardoor we te veel doelpunten incasseerden. Gelukkig was Mertcan onhoudbaar en prikte hij regelmatig tegen. Voor de rest mogen we aanvallend toch meer verwachten van deze groep, we hebben al beter gezien.

DB Gent 2 – J14

Onze J14 moest de spits afbijten in Don Bosco. Door omstandigheden konde wij slechts met 6 man aantreden. Met drie eerstejaars en drie tweedejaars zou het “schade beperken” worden en hoofdzakelijk verdedigen. Wij startten met een danige inzet dat de thuisploeg er stil van werd. Met tussenstanden 1-1 na 5′ en 3-4 na 10 voelden wij echter dat er meer inzat dan de schade beperken. En toen wij na 13′ op 6-8 kwamen dachten wij dat de opdracht volbracht werd; en we speelden dan ook zo. De thuisploeg kon echter twee keer profiteren van onze nonchalance en we besloten match 1 met een gelijkspel 8-8. Toch hadden wij heel de wedstrijd eigenlijk wel gedomineerd. De tweede wedstrijd moest vooral efficienter; via 2-3 na 5′ en 4-7 na 10 minuten moesten we nu wel de volle buit pakken. Heel de ploeg bleef alert aanvallen en in verdediging deed ook iedereen zijn werk: wij wonnen verdiend met 7-10. In de derde wedstrijd sloeg de vermoeidheid toe maar toch bleven we er voor gaan; weerom zeer gelijkopgaand en er werd afgefloten bij een 9-9. Voor ons deden Benjamin, Mertcan, Dzambolat, Younes, Robin en Lamin hun uiterste best en zetten al bij al een goed resultaat neer.

Tornooi Dendermonde 20/12/2014

Zaterdag 20 december werd een absolute topdag voor onze club.

De J14 begonnen bijzonder zwak aan het tornooi tegen HKW. zonder inzet en nog niet goed wakker wandelden ze de wedstrijd uit en bleven ze steken op een gelijkspel. Na de jongens goed wakker te schudden speelden ze daarna tegen hetzelfde Waasmunster een betere wedstrijd. 12-4. Daarna trokken we de lijn door en speelden Dendermonde in de vernieling. We toonden ons bijzonder snel op tegenaanval, een wapen dat we tegen de meisjes van Putte ook nodig hadden. Toen verdedigden we niet slim, maar konden de meisjes op snelheid verslaan. Met Evergem kwam nog een serieuze tegenstander. Wij kwamen echter om het tornooi te winnen en onze verdediging stond nu wel goed waardoor we rustig konden uitlopen en de partij winnen. enkel Izegem kon ons nog van tornooiwinst houden. De west Vlamingen kregen een oplawaai van jewelste en kregen meer dan 20 doelpunten om de oren. De allereerste tornooiwinst was binnen voor onze J14.

De J12 startten bijzonder goed aan het tornooi, geen enkele ploeg kon onze aanvallers tegenhouden. enkel Evergem kon weerwerk bieden in een spannende finale. Wij hadden het moeilijk met hun beweeglijke aanvallers, maar toch stond er geen maat op Robin en co. Zij verlengen hierdoor hun titel op het tornooi van Dendermonde.

Ook de J16 haalden de grootste beker mee naar Lokeren. De jongens speelden een bijzonder sterk tornooi en niemand kon hen in moeilijkheden brengen. Alweer Evergem werd verslagen in de finale die nooit spannend was. Uitblinker Jawad werd zelfs even gevraagd om ook in doel te staan bij de Nederlandse meisjes.

Op het sportgala werden dan nog eens de J12 en J16 in de bloemetjes gezet voor hun prestaties van vorig seizoen.

We kijken uit naar het tornooi van Hasselt en zeker naar het tweede deel van de competitie!

J14 – Waasmunster 9-6 / 14-6 / 12-5

We wisten dat de jongens van Waasmunster zeker niet te onderschatten waren en net als ons snel handbal proberen te brengen. Onze verdediging stond echter goed, maar kreeg geen vat op de afstandsschoten van HKW. Aanvallend brachten we te weinig beweging waardoor we een hele lastige wedstrijd hadden de eerste 15 minuten. Daarna wisselden de bezoekers en zonder hun sterke shotter en beweeglijke spelverdeler hadden ze het moeilijk om onze verdediging te ontwrichten, wij schakelden in aanval een tandje bij en kwamen nooit in de problemen.

Een verdiende overwinning, maar het werd wel duidelijk dat we tegen iets sterkere tegenstander moeite hebben om zelf ons eigen spel te spelen en te vaak individueel de actie gaan maken. Nu gaan we een lange winterstop tegemoet waarin we enkele tornooien zullen spelen.

J14: DB Gent – HKW Lokeren

Onze jongens waren, op Jonathan na, voltallig om Gent te bekampen. We zagen aan hun uitslagen dat zij zeker niet te onderschatten zouden zijn en dat bleek ook zo. Onze verdediging stond goed opgesteld, enkel vanop de hoeken kwam Gent aan ons doel, ook hun pivot kreeg soms een beetje te veel ruimte en dat werd goed benut door de thuisploeg. Aanvallend speelden we dikwijls te snel voor ons eigen kunnen waardoor wij veel te snel de bal kwijtraakten. Onze slordige aanvallen hielden Gent in de wedstrijd, waardoor we tot op het einde moesten blijven spelen om de overwinning binnen te halen. De tweede partij begonnen we nog slechter, onze drang naar voor was opnieuw te groot om verzorgd handbal te brengen en we maakten het onszelf lastig. Tot Kobe en Melvin er genoeg van hadden en de kansen wel afmaakten, toen moest Gent plooien en wonnen we alsnog gemakkelijk. De derde periode kregen onze welpen speelgelegenheid en tegen de eerstejaars van Gent maakten zij er een demonstratie van, samen met Marouane en Damy toonden zij waarom ze vorig jaar kampioen werden en lieten Gent achter met een 1 – 18. Al bij al een degelijke partij van onze J14.

J14 2 – Elita Meisjes

J14 2 winnen, spelen gelijk en verliezen een helft. De eerste partij kregen de anciens spelgelegenheid en toonden zich te sterk voor de meisjes van Elita. Daarna volgde een spannende wedstrijd waarin de meisjes van Elita in de allerlaatste seconde de gelijkmaker konden scoren. De partij daarna was het aan onze nieuwelingen om zich te tonen, het is duidelijk dat enkele van hen zeker versterkingen zijn !

J 14 domineren partij tegen Denderbelle

Onze jongens gingen snoeihard van start en gaven Denderbelle van in het begin geen schijn van kans. De eerste wedstrijd trokken ze alle registers open tot aan het laatste fluitsignaal en behaalden een monsterscore van 26 – 2! Daarna werd er veel meer gewisseld en dat zorgde voor een iets slordiger spel, toch werd het nog 17 – 3 en de derde partij sloten we af met een 19 – 6 overwinning.

J 14 winnen moeizaam in Waasmunster

De eerste wedstrijd speelden we te slordig in aanval, maar dankzij een goede verdediging konden we Waasmunster op afstand houden, enkele prikken op tegenaanval zorgden voor de winst. De tweede wedstrijd hadden we het veel lastiger tegen een Waasmunster dat net als ons enkele keren snel kon uitbreken op de tegenaanval, het duurde tot in de allerlaatste minuut dat we de zege konden veiligstellen. Onze mandekking in de derde wedstrijd bracht Waasmunster meer in de problemen en deze wedstrijd konden we zonder al te veel moeite winnen.
Zonder goed te spelen toch de 4 punten mee naar Lokeren.

J14: Buggenhout M – HKW Lokeren R

Onze R-ploeg bij de J14 geeft de jongeren en de meisjes de kans om samen met enkele tweedejaars ervaring op te doen en veel spelgelegenheid. Door het afzeggen van enkele tweedejaars moest er al direct geschoven worden en trokken wij naar Buggenhout met drie J12 om tegen hun meisjesploeg te gaan spelen. Het werd al in de opwarming duidelijk dat het verschil in gestalte een allesbepalende factor zou kunnen zijn. Damy en co gingen goed van start. Na vijf minuten was de gelegenheidsdoelman Nabil nog maar één keer verslagen en in aanval was het al enkele keren “net niet”. De moed zakte echter in de schoenen omdat het in aanval helemaal niet lukte de grote, en daarbij nog stevig verdedigende, meisjes te passeren. Na 10 minuten stonden we toch nog maar 2-0 achter. Ondanks het vele werk in aanval ; en het dient gezegd zeker van onze meisjes Femke en Lisa, konden we pas op het einde scoren. De eerste wedstrijd 5-1, in de tweede wedstrijd hetzelfde beeld maar met nog een betere doelvrouw aan de overkant werd daar ook nog wat tegenaanval gelopen en ook hier werd er boven onze hoofden gespeeld … we kregen geen grip op het spel en verloren roemloos met 10-0.De derde wedstrijd waren wij uiteraard nog even klein/groot en ook nu was scoren; ondanks enkele mooie combinaties en loopwegen, een bijna onmogelijke opdracht. Wij verloren 7-1.

Toch werd er bij momenten goed gespeeld door deze jonge maar enthousiaste bende. Damy en Younes waren dus de enigen die konden scoren, verder nog Femke, Lisa, Lamin, Nicolas en Bjorn.

J14: DHC Waasmunster – HKW Lokeren

We hebben al enkele weken goed getraind, eindelijk is het de start van de competitie. We toonden dat we er zin in hebben dit jaar en trokken furieus van start. We scoorden vanop afstand, 6 m, tegenaanval… In een mum van tijd stonden we 5 doelpunten voor en was de eerste wedstrijd gespeeld. Onze verdediging stond echter redelijk wankel en de goede meisjes van Waasmunster kenden een beetje pech in de afwerking. Met 8 – 16 toch een gemakkelijke eerste overwinning.

Daarna kregen we een koekje van eigen deeg, de meisjes overdonderden ons en opeens stonden wij zelf 4 goals achter. We speelden echter volwassen en zonder overhaast te werk te gaan haalden we de 2e wedstrijd binnen met 7 – 13. Opnieuw werd duidelijk dat we veel beter moeten verdedigen als we dit seizoen echt hoog willen eindigen.
Wat zeker positief was aan deze wedstrijd, was dat iedereen tot scoren kwam. We hebben ook verschillende spelers op verschillende posities kunnen laten spelen zonder dat dit echt een invloed had op ons spel.