BBQ met groenten & brood, zondag 22 mei 2016

Beste leden, ouders en supporters,

Graag nodigen wij u uit voor een gezellige BBQ met groenten & brood op zondag 22 mei 2016. U kan aanschuiven aan tafel tussen 12h30 tot 14h in de cafetaria sporthal Lokeren.

Inschrijven kan via mail (peterblancquaert311@msn.com) tot 16 mei 2016, daarna worden géén inschrijvingen meer aanvaard! U kan uw stukken vlees aanduiden naar keuze.

We hopen jullie alvast massaal te mogen verwelkomen!

Het bestuur van Handbal Lokeren

inschrijvingsformulier BBQ 2016

Heren – Brasschaat

Niet minder dan 150 supporters waren naar de Durmehal afgezakt voor de absolute topper in Liga 3 . Beide ploegen stonden met slechts 1 verlieswedstrijd na de heenronde en waren uit op een overwinning. Zonder onze sterkhouder Tim in verdediging moesten we hier al meteen aanpassingen maken. We kozen voor een 6 – 0 verdediging , de eerste 5 minuten stond deze nog niet volledig in orde en kon Brasschaat gelijke tred houden. Toen doelman Laurens enkele ballen keerde en wij in aanval vlot bleven scoren hadden we meteen een kloofje van een viertal punten bij elkaar. Deze kloof zouden we nooit meer uit handen geven. Onze verdediging stond al een blok en er was geen doorkomen aan. Aanvallend waren onze 3 opbouwers Harald, Wolf en Jens onhoudbaar. Als dan ook Andy zijn beste wedstrijd van het seizoen speelt zijn er niet veel ploegen in Liga 3 waar we schrik van moeten hebben.
Al bij al een ruime overwinning die ons een bonus van 2 punten geeft tegenover Brasschaat.
Het talrijk opgekomen publiek zag na een lekkere maaltijd een stevige wedstrijd en iedereen keerde trots en tevreden terug naar huis. We hopen met deze prestatie enkele fans bijgewonnen te hebben en deze dan ook in de komende wedstrijden te verwelkomen !

J16 – Brasschaat VHV

Onze allereerste thuiswedstrijd van het seizoen was tegen Brasschaat. Onze vorige confrontatie met hen was er één waarin we zowel wonnen als verloren. Nu zou het nog moeilijker worden met de nog steeds geblesseerde topschutter Kobe en een zieke Melvin. Normaal is dit duo goed voor meer dan de helft van onze doelpunten.
De eerste wedstrijd startten we redelijk goed en we konden de grotere jongens van Brasschaat bijhouden. Onze verdediging stond redelijk goed en aanvallend was het terug Adil die zich ontpopte tot de meest bedrijvige Lokeraar. Jonathan aarzelde aanvankelijk te veel maar na enkele minuten ging hij ook, met succes, zijn kans. Brasschaat was dikwijls net een stapje te laat en daardoor konden wij onze voorsprong uitbouwen en verdiend winnen.
De tweede wedstrijd speelden we minder goed, Brasschaat stak een tandje bij en wij konden nooit in de wedstrijd komen. We holden de hele tijd achter de feiten aan en moesten een zeker gelijkspel finaal uit handen geven door ongelooflijk geknoei.

De wedstrijd werd onstsierd door nooit geziene taferelen in het jeugdhandbal. Wanneer twee potig spelende jongens wat trek en duwwerk uitoefenden werden ze, terecht, beiden met een 2 minuten tijdstraf bedankt door onze jeugdscheidsrechter, daarop vond de tafelofficial van Brasschaat het nodig om met een stoel (!) te gooien richting de jeugdscheidsrechter. Deze schandalige actie werd door de hele zaal, meegereisde Brasschaat supporters incluis met veel ongenoegen aanzien. Dit hoort absoluut niet thuis in de sporthal en al zeker niet op een jeugdwedstrijd! SCHANDE

Erpe-Mere – J12

Onze J12 bleek niet opgewassen tegen het team uit Erpe-Mere. We spelen zonder inzet en in de eerste helft was onze verdediging waardeloos. Tegen een defensieve verdediging met daarachter een uitmuntende keeper hadden we geen antwoord.
De tweede partij was beter , we schakelden over op een collectieve mandekking in de hoop om zo snel te bal te kunnen afpakken en dat loonde. Jammer genoeg bleek het heel moeilijk om een mooie tegenaanval te lopen en dan ook succesvol af te ronden. Toch lieten we enkele keren mooi handbal zien. Met de inbreng van Bjorn op het terrein kwam er iets meer strijdlust en dat loonde. Erpe-Mere moest nu meer moeite doen, maar hield toch redelijk gemakkelijk de punten thuis.

J14 – DHC

De J 14 speelden een zeer wisselvallige partij met bijwijlen een ontstemmend zwakke verdediging en een bijzonder efficiënte aanval. We dachten het veel gemakkelijker te hebben tegen de meisjes uit Waasmunster. Zij waren echter sterk in de 1 tegen 1 situatie en wij stonden niet goed op de benen waardoor we te veel doelpunten incasseerden. Gelukkig was Mertcan onhoudbaar en prikte hij regelmatig tegen. Voor de rest mogen we aanvallend toch meer verwachten van deze groep, we hebben al beter gezien.

Aalst – J 16

Zonder de geblesseerde Kobe, feestende Lars en reizende Melvin was het aan de anderen om een stapje vooruit te zetten en te tonen dat ze niet zomaar meelopers zijn in deze ploeg. Adil liet vorige wedstrijden al heel wat zien. We hadden het niet gemakkelijk tegen een grotere tegenstander en vooral in aanval konden we maar moeilijk ons spel spelen. Adil was opnieuw de bedrijvigste speler, toen hij na 6 minuten al met een rode kaart van het veld zou moeten gestuurd zijn voor een vuile overtreding speelde hij toch iets rustiger en zelfs beter. We klampten aan bij Aalst en konden pas de laatste 3 minuten erop en erover. De prestatie van Nourdine mocht zeker gezien worden, hij speelde een uitstekende wedstrijd tussen de palen. Daarnaast was Jonathan de verrassing van de wedstrijd die hij al topscorer afsloot. We vonden dan uiteindelijk ook Cedric op de cirkel en de tweede partij speelden we wel ons eigen spel, waardoor Aalst deze keer niet opgewassen was tegen onze snelheid.

Temse – Heren

Temse staat ietwat achteraan het klassement, maar haalde toch nog geen slechte resultaten. Met her heroptreden van Lahlou beschikten ze over een sterke pivot. Wij zouden het niet zo gemakkelijk hebben met enkele afwezigen. We stonden meteen voor in de wedstrijd maar konden nooit echt een kloofje slaan. Telkens we 4 doelpunten voor kwamen lieten we het na om het gaspedaal verder in te duwen. Onze verdediging liet iets te veel gaten vallen. Aanvallend was het misschien nog iets slechter, ondanks de richtlijnen om meer beweging en looppatronen te gebruiken waren het individuele acties die de wedstrijd in ons voordeel hield. Met 22-27 komen winnen in Temse is niet echt onze beste prestatie van het seizoen, het hoeft niet gezegd dat volgende week tegen Brasschaat de aanwezige spelers top zullen moeten zijn om het Brasschaat lastig te kunnen maken…

Heren – GBSK

De Heren dachten wel eventjes vlot te winnen van het veel lager geklasseerde Groot-Bijgaarden. De Brusselaars legden echter meteen een moordend tempo op en wij moesten alles geven om de loopwedstrijd te kunnen blijven volgen. Onze verdediging stond niet goed waardoor het tot de 20e minuut duurde om een deftige voorsprong uit te bouwen. Vanaf dan konden wij nog even een tandje bijsteken en de Brusselaars moesten de rol lossen. De tweede helft was heel anders dan de eerste met een veel lager tempo en veel slordiger spel. Al bij al een matige wedstrijd van de thuisploeg tegen een tegenstander die zeker en vast onder zijn waarde staat in het klassement.

Welta Mechelen – Heren

Welta verloor nog maar 1 keer en zou dus geen hapklare brok worden voor onze Heren. Na de goede resultaten van afgelopen weken beginnen de spelers toch in meer te geloven dan enkel een top 3 plaats.

[FB 989559961106643]

We startten goed aan de match waarbij Laurens (later gekroond tot man van de match) de erste kansen voor Mechelen wist te keren. Onze shots gingen wel binnen vanop verschillende posities. Het werd een botsige match die we de hele tijd onder controle hadden, maar toch het gaspedaal niet mochten lossen. Wanneer TimD invalt en enkele treffers op rij binnenknalt breekt de Mechelse veer met nog 10 minuten te spelen. Daardoor werden het met 16-27 nog bijzonder gevleide cijfers die niet echt in verhouding waren met het spelbeeld.

Elita – J16

Onze twee grootste spelers bleven thuis om te studeren en werden vervangen door Mertcan, Lamin en Damy uit de J14. Elita staat op de tweede plaats in de VHV A reeks en zou dus een goede waardemeter zijn voor onze ploeg eerstejaars. Aanvallend deden we het zeker niet slecht en konden we de zwakke punten van Elita uitbuiten. Helaas deden zij met ons hetzelfde, maar toonden ze zich net iets sneller,sterker… Toch brachten we goed handbal en verkochten we onze huid duur. De ingevallen J14 ers met vooral Damy speelden complexloos mee en toonden zich een versterking voor onze ploeg. Het werd duidelijk dat onze verdediging beter moet willen we ok ploegen als Elita het echt moeilijk maken.